Belépési információk

Belépés a DVSC Egyesület tagjai közé:

Amennyiben Ön a DVSC Futballszervező Zrt többségi tulajdonosaként működő DVSC Egyesület tagja kíván lenni, viselni kívánj az ezzel kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésére:

Részletek az Alapszabályból:

5.1. Az Egyesület alapító tagjai, a hagyományok őrzése és továbbvitele, valamint egy modern, a világ több országában sikeresen működő sportműködtetési modell megalkotása, valamint a jelen Alapszabályban foglalt célok, tevékenységek és feladatok érdekében hozzák létre a Debreceni Vasutas Sport Club-ot.

Az Egyesület alapító tagjai jelenleg, az Egyesület megalakulását kimondó jelenlegi 41 rendes tag.

5.2. Az Egyesület tagja lehet az a természetes személy, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki az Egyesület célkitűzésével egyetért, továbbá az Alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja.

5.3. Az Egyesület tagja lehet az a 16. életévét betöltött, büntetlen előéletű természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, illetve amely az Alapszabály és az Egyesület egyéb szabályzatai rendelkezéseit, továbbá az Egyesület céljait, szellemiségét, értékrendjét és kialakult szokásait magára nézve kötelezőnek elfogadja, valamint kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre és a tagdíj megfizetésére (rendes tagság).

5.4. Az Egyesület pártoló tagja lehet az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, illetve amely vállalja az Egyesület céljai megvalósításának erkölcsi és anyagi támogatását, továbbá az Alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja (pártoló tagság). Költségvetési szerv az Egyesület pártoló tagja nem lehet. A pártoló tag vezető tisztségviselővé nem választható.

5.5. Tiszteletbeli tag lehet bármely jogi személy vagy olyan természetes személy, aki nem rendes tagja az Egyesületnek, és az Egyesület érdekében végzett tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult az Egyesület eredményeihez és jó hírnevének megalapozásához, valamint az Alapszabály rendelkezéseit elfogadja és a tiszteletbeli tagokra vonatkozó kötelezettségek teljesítését vállalja.

5.6. Az Egyesületbe való be- és kilépés önkéntes. Az alapító tagok esetén a tagsági viszony kezdő napja az Alapszabály elfogadásának napja, illetve az Egyesület nyilvántartásba vételét követően, az alapító tagok többsége által meghozott döntés napja, míg az alapítás utáni belépő rendes tagok esetében, a tagsági viszony kezdő napja az Elnökség erről döntő, felvételt kimondó határozata.

5.7. Az Egyesület természetes személy tagjairól, a jogi személyekről, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekről az Egyesület Titkára vezet nyilvántartást és látja el tagkönyvvel. Amennyiben szakosztályok jönnek létre, úgy a szakosztályok is nyilvántartják a szakosztályok tagjait.

6.

A tagsági jogviszony keletkezése

6.1. Az egyesületi alapítói tagság az alapításkor az Egyesület nyilvántartásba vételével keletkezett.

Az egyesületi alapítói tagság létszáma maximum 50 fő lehet és a létszám nem csökkenhet 25 fő alá.

Az Egyesület nyilvántartásba vételét követően, új alapítói tag csak az alapító tagok többségének a döntésével választható, amennyiben megfelel a rendes tagságra vonatkozó, 5.3. pont szerinti feltételeknek.

6.2. Az egyesületi rendes tagság az alapítást követően a belépési kérelemnek a Tagsági Bizottság javaslatára, az Elnökség általi elfogadásával keletkezik.

Az Elnökség a belépési kérelemről, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül, egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással határoz. Határozatát annak meghozatalát követő 15 napon belül írásba foglaltan, igazolt módon kell megküldeni a tagfelvételt kérelmező számára. A tagfelvételi kérelem elutasítása esetén jogorvoslatnak helye nincs.

A rendes tag felvételéhez az alapító tagok közül, 2 fő ajánlása szükséges.

6.2. A pártoló tagot az Elnök előterjesztése alapján a Közgyűlés választja, a jelen Alapszabályban előírt általános szabályok szerint hozott határozatával.

6.3. A tiszteletbeli tagsági viszony keletkezése: A tiszteletbeli tagi címet a Közgyűlés adományozza, az adományozott személynek azonban a tiszteletbeli tag címet írásban el kell fogadnia. Ezen elfogadó nyilatkozat alapján ezt követően a tiszteletbeli tagság a tiszteletbeli tagok nyilvántartásába történő felvétellel keletkezik. Tiszteletbeli tag vezető tisztségviselővé nem választható. A tiszteletbeli tagokról a központi ügyintézés folyamatos nyilvántartást vezet.

8.

A rendes tagok, pártoló tagok jogai

8.1. Az Egyesület alapító- és rendes tagja jogosult:

l./ Az Egyesület Közgyűlésén részt vehet, mint választó és választható /képviselettel járó tisztségekre csak a 18. életévet betöltött DVSC tag választható /.

2./ A Közgyűlésen véleményt nyilváníthat, szavazhat a határozatok meghozatalában.

3./ Véleményt mondhat az Egyesület munkájáról, javaslattal élhet.

4./ Bíróság előtt megtámadhatja az Egyesület tisztségviselőinek, illetve szerveinek, a Közgyűlésének határozatát, amennyiben ezt törvénysértőnek érzi.

5./ Részt vehet az Egyesület sport- és szabadidős rendezvényein.

6./ Használhatja az Egyesület létesítményei nyújtotta lehetőségeket, eszközöket.

7./ Jogi személyek, jogi személy nélküli szervezetek képviselőik útján részt vehetnek az Egyesület munkájában, javaslatokat tehetnek.

8.2. A pártoló tagok jogai:

l./ Javaslatokat, észrevételeket tehet az Egyesület munkájával kapcsolatban, de a Közgyűlésen nem szavazhat.

2./ A Titkárral egyeztetve használhatja az egyesületi létesítményeket.

3./ Látogathatja az Egyesület rendezvényeit, sportszerű magatartással hozzájárulhat az eredményes versenyzéshez.

4./ Intézményes lehetőségeivel segítheti a szakosztályok eredményes munkáját.

8.3. Az alapító tagok, a rendes tagok és a pártoló tagok kötelességei:

1./ Az Egyesület Alapszabályának, a vezető szervek határozatainak, utasításainak betartása és betartatása.

2./ Az alapító- és rendes tagok által a tagsági díj befizetése és az egyesületi vagyon megóvása. A pártoló tag tagdíjat nem fizet.

3./ A sportoló tagoknak az edzői utasítások betartása.

4./ Kulturált megjelenés, sportszerű magatartás.

5./ A versenyeken szereplő sportolók részéről a tudásuk és képességük szerinti felkészülés és szereplés.

6./ A pártoló tagok által vállalt anyagi és erkölcsi támogatás folyamatos biztosítása.

A tagok kötelesek eleget tenni az Alapszabályban meghatározott kötelezettségeinek, és tevékenységükkel nem veszélyeztethetik az Egyesület céljainak megvalósítását.

8.4. A tiszteletbeli tag jogai és kötelezettségei:

1./ Az Egyesület Közgyűlésén konzultációs joggal, szavazati jog nélkül részt vehet.

2./ Javaslatokat tehet az Egyesület működésével kapcsolatban.

3./ Részesülhet az Egyesület által nyújtott kedvezményekben, így különösen a 8.6. pontban foglalt kedvezményekben.

4./ Köteles elfogadni az Egyesület Alapszabályát és a tiszteletbeli tagokra vonatkozó kötelezettségeket; köteles tagdíjat fizetni.

5/ Köteles az Egyesület egyéb szabályzatait, valamint az Egyesület és a szakosztály vezető szervei és tisztségviselői által hozott határozatokat végrehajtani.

6./ Köteles az Egyesület és a szakosztály vezető szervei és tisztségviselői által meghatározott célkitűzések megvalósítását elősegíteni.

8.5. Az alapító- és rendes tag a Közgyűlésen a szavazati jogát meghatalmazott képviselője útján is gyakorolhatja. A képviselő részére adott meghatalmazást teljes bizonyító erejű magánokirati formában írásba kell foglalni és azt a Közgyűlés levezető Elnökének a Közgyűlés kezdetén átadni.

A Közgyűlésen valamennyi szavazásra jogosult tag egyenlően, egy szavazattal rendelkezik.

8.6. Amennyiben erre vonatkozó megállapodás jön létre a DVSC FUTBALL Zrt.-vel, a mérkőzések mindenkori rendezőjével vagy a DVSC ajándék shop mindenkori üzemeltetőjével, valamennyi tag jogosult:

1./ A DVSC FUTBALL Zrt. által működtetett DVSC labdarúgó csapat mérkőzéseire, az A, B és C szektorokba történő jegy- és bérletvételnél – legfeljebb 2 főre – a DVSC FUTBALL Zrt. által meghirdetett egyéb kedvezményeken felül, további 10%-os kedvezmény igénybevételére.

2./ A DVSC ajándék shopban történő vásárlásnál az egyéb aktuális kedvezményeken felül, további 10%-os mértékű kedvezmény igénybevételére.

3./ A tagi jogviszonyhoz kapcsolódóan kiadott kártya- és/vagy applikáció használatára, mellyel az 1-2./ pont szerinti kedvezmények igénybe vehetők.

Az egyesületi tagdíj 2022-ben:

alapító tagoknak: évente (január-december) 25.000 Ft

rendes tagoknak: évente (január-december) 12.000 Ft (törtévre havi 1.000 Ft a belépés hónapjával együtt)

A rendes tag felvételéhez az alapító tagok közül, 2 fő ajánlása szükséges.

Az ajánlás megszerzése:

A belépni kívánó tag által benyújtott/benyújtandó belépési adatlapot és nyilatkozatokat az egyesület rendes tagjai közül két ajánló is hitelesíti.

Az ajánlókat a belépni kívánó tag magánúton is felkérheti az ajánlásra, vagy az info@dvscegyesulet.hu e-mail címen kérhet ajánlókat a kitöltött és aláírt belépési adatlap elküldése mellett.

A Tagsági Bizottság jogosult és köteles véleményezni a tagfelvételi kérelmeket. A Tagsági Bizottság a tagfelvételi kérelmeket az üléséről felvett jegyzőkönyvben véleményezi és azt a tagfelvételre jogosult Elnökség elé terjeszti, amely 30 napon belül dönt a felvételi kérelmekről.

Az első szakaszban 2022. március 31-ig lehet belépési szándékot jelezni, azt követően a tervek szerint a kérelmek benyújtása folyamatos.

• kedvezmények tagoknak

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatók és együttműködők